Στάθης Μαυρομμάτης, σολίστ σαξοφώνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Τρία Ελληνικά Κονσέρτα για Σοπράνο Σαξόφωνο και Ορχήστρα Εγχόρδων”

Κυκλοφορεί από τη Lyra Classics το νέο CD «Τρία Ελληνικά Κονσέρτα για Σοπράνο Σαξόφωνο και Ορχήστρα Εγχόρδων»  με έργα των Ντίνου Κωνσταντινίδη, Ευάγγελου Κοκκόρη και Δημήτρη Νικολάου σε πρώτες παγκόσμιες ηχογραφήσεις.

Ο διακεκριμένος σαξοφωνίστας Στάθης Μαυρομμάτης και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας υπό την διεύθυνση του Άλκη Παναγιωτόπουλου ερμηνεύουν ιδανικά τα τρία έργα χαρακτηρίζοντας την παραγωγή επάξια να προσελκύσει ακόμη και μη μυημένο ακροατήριο στο χώρο της σύγχρονης μουσικής.

Πρόκειται για τα έργα:

-Κονσέρτο αρ. 2 για σοπράνο σαξόφωνο και ορχήστρα εγχόρδων (Ελληνικές Παραλλαγές) LRC 106c του Ντίνου Κωνσταντινίδη που ο συνθέτης έχει αφιερώσει στον Στάθη Μαυρομμάτη. Αυτό το έργο βασίζεται σ’ ένα ελληνικό λαϊκό μοτίβο και χρησιμοποιεί τροπικές κλίμακες και ρυθμούς που αφθονούν στην ελληνική λαϊκή μουσική.

-Κονσέρτο για σοπράνο σαξόφωνο και ορχήστρα εγχόρδων του Ευάγγελου Κοκκόρη, επίσης αφιερωμένο στον Στάθη Μαυρομμάτη. Όπως ο ίδιος ο συνθέτης σημειώνει: «Έχτισα ένα κόσμο που δεν στηρίζεται στο σήμερα ούτε επιθυμεί να αναβιώσει το χθες αλλά με τρόπο απόκρυφο δημιούργησα μία ιστορία που διέφυγε σαν την πνοή του ανέμου από το πλαίσιο του πραγματικού».

-Sax Concert N. 3 “The Greek” έργο 168 για σοπράνο σαξόφωνο και ορχήστρα εγχόρδων του Δημήτρη Νικολάου. Ένα έργο στο οποίο η μουσική σημασία προτείνεται μέσα στα δύο πρώτα λεπτά: ο αδιαφανής, μουσικά, χαρακτήρας της εισαγωγής διακόπτεται απότομα από την είσοδο του «νέου ήχου» σαξοφώνου. Η μεγάλη καντέντσα του σολίστα μεταμορφώνει την ατμόσφαιρα και οδηγεί σ’ ένα χώρο «θερμής μεσογειακής μουσικής».

Περισσότερες πληροφορίες για το δίσκο:

www.youtube.com/watch?v=pN3D6Gp1nro

www.greekmusicshop.gr/eshop/product.php?productid=5648

www.musical.gr/cddetails.php?gui_language=1&CD_code=5202483770561&cat=2

www.tar.gr/content/content/print.php?id=2729